Az Opelek, Škodák, Suzukik után ezúttal egy Nissannal bővült a rendőrségi autóflotta. Egy villanyautóval. Zsámbék, Tök, Perbál, valamint Herceghalom települések önkormányzata egy Nissan Leafet adományozott a rendőrségnek. Az új szolgálati jármű a zsámbéki rendőrök munkáját segíti a jövőben.

A gépjárművet 2018. április 6-án Zsámbékon dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója vette át a meghívott vendégek jelenlétében.

Ez még nem az idén érkező új Nissan Leaf (ez az), hanem még a korábbi generáció egy tagja. Kíváncsi vagy, milyen autó? A Vezess vezette korábban, itt olvashatsz róla bővebben

Motorja 109 lóerő teljesítményű, amivel 11,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára a LEAF. Végsebessége 145 km/óra. Üldözésre tehát nem a legtökéletesebb, viszont járőrözésre hibátlan, hiszen szinte hangtalanul suhanhat.  Hatótávolsága kb. 200 kilométer.

Nem ez az első LEAF a rendőrség flottájában, hiszen tavaly a VI. kerületben is szolgálatba állítottak egy ilyen modellt.