Kétliteres turbómotorhoz kapcsolódó kilencfokozatú automata sebességváltó, kapcsolható összkerékhajtás: európai receptből állította össze új szabadidőjárművét a Cadillac. Mégsem meglévő modell adaptációjáról van szó: az XT4 tengelytávja 2779 mm, hosszúsága 4599 mm, azaz az autó érezhetően nagyobb, mint a nem is olyan régen még testvérmárkának számító Opel legnagyobb SUV-ja, a Grandland X (4477/2675 mm).

Az ötszemélyes autóval intenzív modelloffenzíva veszi kezdetét a Cadillacnél, 2021-ig félévente rukkolnak elő új típusokkal. Az újoncok már mind az XT4-nél elsőként alkalmazott felszereltségi szint stratégiát alkalmazzák: az alapverzió fölött, egymás mellett foglal helyet a ranglétrán egy elegáns és egy sportos csúcsmodell – valahogy úgy, mint a Lexusnál.

Újabb kihívó a kompakt luxusterepjárók szegmensében 2

Az elöl MacPherson rugóstaggal, hátul öt lengőkaros felfüggesztéssel szerelt, opcióként adaptív sportfutóművel is rendelhető szabadidőjármű alapkivitelben kínál LED-es fényszórókat, a hátsó lábtér meghaladja az egy métert, az öt utasra négy USB és három 12 voltos aljzat jut.

A 241 lóerős, 350 Nm nyomatékú motor változó szelepemeléssel és hengerlekapcsolással spórol az üzemanyaggal; az autó másfél tonnát tud vontatni.

Újabb kihívó a kompakt luxusterepjárók szegmensében 3