Az Opel szerint valamennyi kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy az autós üzletág pozitív szabad pénzforgalmat (cashflow) generáljon, és az árbevétel-arányos működési eredmény elérje első fázisban, 2020-ig a két százalékot, illetve a hat százalékot 2026-ig.

A PSA-val közös erőforrások kihasználása évente 1,1 milliárd eurót szabadít fel 2020-ra, és 1,7 milliárdot 2026-ra. Mindegyik lépés elősegíti az Opel/Vauxhall nullszaldós határának leszállítását évi 800 ezer járműre, előnytelen körülmények között is nyereséges üzleti modellt hozva létre.

Az Opel/Vauxhall európai vezető szerepet fog játszani a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének területén. 2024-re valamennyi európai személyautó-sorozata elektromos hajtást kap – a kínálatban lesz tisztán akkumulátoros-, valamint konnektoros hibrid is, hatékony belsőégésű motorral kiegészítve. 2020-ra négy villanyautó modellt visz piacra az Opel/Vauxhall, közöttük lesz a Grandland X plug-in hibrid és az új generációs Corsa tisztán villanyautós változata.

2020-ra a vállalat megerősíti versenyképességét azzal is, hogy autónként 700 euróval csökkenti a költségeket. A marketingköltségeket több mint tíz százalékkal teszik hatékonyabbá.

Az új hajtóművek gyártási helyének kijelölése az Opel/Vauxhall üzemekben párhuzamosan történik majd az átállással a GM motorjairól és sebességváltóiról a PSA gyártmányaira. A rüsselsheimi kutatási és fejlesztési központ lesz a PSA globális kompetenciaközpontja.