Szoros a verseny az izmos kompaktok között, de aktuálisan a Honda Civic Type R tartja a Nürbugringen a leggyorsabb elsőkerék-hajtású autó rekordját 7 perc 43,8 másodperces idővel. Ez azonban nem elég a japánoknak, több versenypályán is beállítanák az elsőkerekes autóra vonatkozó rekordot, amihez az egykori Forma-1-es pilóta Jenson Button segítségére is számítanak. A kormány mögött láthatjuk még a WTCR sorozatban induló Tiago Monteiro-t és Esteban Guerrieri-t, valamint a Super GT-ben versenyző Bertrand Baguette-t.

A Type R Time Attack 2018 névre keresztelt eseménysorozat során olyan legendás pályákra látogatnak el, mint Estoril, Silverstone vagy Spa-Francorchamps. Természetesen több pálya is a naptrban szerepel, az előző Type R-rel például Estoril és Monza mellett a Hungaroringen is jártak, ahol Michelisz Norbi kergette meg az autót. Michelisz 2 perc 10,85-ös időt futott 2016-ban a 310 lovas Honda Civic Type R volánja mögött.

2 literes, négyhengeres V-Tec Turbo motor hajtja a legfrissebb Honda Civic Type R-t, mely 320 lóerős teljesítményét 6500-nál adja le. Maximális nyomatéka 2500-tól 4500-ig kereken 400 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 5,7 másodperc alatt gyorsul, ha a vezető ügyesen bánik a hatfokozatú kéziváltóval. Az óra akár 270 km/óránál is többet mutathat.