A portál saccolása alapján egy kisebb méretű kutya biztosan, de nem kizárt, hogy egy kisgyermek is kieshetett volna. Az Index azt írja, olvasójuk még hétfőn reggel, 6 óra 45 perckor készítette a videót.

A portál az eset miatt megkereste a BKV-t, de egyelőre nem kaptak választ. A Közlekedő Tömeg Egyesület részéről viszont elmondták, hogy a videón szereplő busz valószínűleg egy olyan jármű, aminek a padlójára javítás után már nem szerelték vissza a szerelőpanel borítóját, vagy ha az meg is történt, akkor valaki egy speciális kulccsal leszerelte onnan.

A BKV reakciója

A 45-ös jelzésű autóbuszon a reggeli órákban egy utasunk jelezte járművezetőnknek, hogy nincs a helyén az utastér padlózatát az alváztól elválasztó szerelőfedél. Ezután a járművezető visszahelyezte azt a helyére. Utastársaink biztonsága érdekében hasonló helyzetben mi is ezt javasoljuk a közösségi megosztás helyett. Mivel a reggeli kiállásnál az autóbuszon minden rendben volt, feltételezhetően valaki szándékosan távolította el a helyéről a deklit.

Az egyesületnél azt is elmondták, hogy aránylag gyakran (2-3 havonta) kapnak ilyen jellegű fotókat a BKV-s bejelentőprogramjukba.