A légzsák balesetben életet menthet, de hatásosságának megvan az ára: ha egy ütközést követően kinyílik a lufi, az új alkatrész horribilis áron szerezhető csak be. Ezt használta ki az a 36 éves nagy-britanniai alkatrész-kereskedő, aki a piaci ár kevesebb mint negyedéért (800 font helyett 175-ért, azaz 60 ezer forintért) kínált egy internetes kereskedő oldalon gyárinak mondott légzsákokat.

Csakhogy az alkatrészek a legkevésbé sem voltak gyáriak, és egy biztonsági rendszer esetén nem a rosszul felhelyezett logó a legnagyobb probléma: amikor a rendőrség kipróbálta az árut, kiderült, hogy a légzsák szövetét nem behajtogatták az üregbe, hanem csak begyűrték, a fedél pedig rosszul illeszkedett a szerkezetre, így nyitás esetén kiszámíthatatlanul viselkedett volna a légzsák.

Amikor házkutatást tartottak a férfinál, 14 hamis légzsákot, valamint mintegy 110 fedelet találtak lakásán; utóbbiak tizenegy különböző márka típusaihoz illeszkedtek volna…

A férfi webáruházának feljegyzéseit átnézve kiderült, legalább száz hasonló, életveszélyes légzsákot adott el az évek során. Azt állította, nem tudta, hogy amit tesz, veszélyes, de az áruhamisítás vádjában bűnösnek vallotta magát.

A bíróság öt év börtönre ítélte, a büntetést 12 hónapra felfüggesztették. Emellett 135 óra közmunkát kell végeznie.