Új testvért kapott a Peugeot Partner / Citroën Berlingo duó: az Opel Combo Life megtagadta eddigi Fiatos énjét, és ezentúl rüsselsheimi fizimiskával tálalja a francia vonalakat, a beltérben pedig valódi újdonságokkal találkozhatunk.

Francia műsor, német szinkronnal 1

A Combo Life kétféle kivitelben, rövid (4,4 m) és (2019-től) hosszú (4,75 m) karosszériával kapható, mindkettő választhatóan öt, illetve hét férőhellyel. A raktér minimuma 597, illetve 850 liter, ez nyilván az ötüléses verziókra érvényes. Ha csak egy utast szállítunk, a kisebbik modell 2126, a nagyobbik 2693 liternyi cókmókot nyel el. Az első utasülés is ledönthető, a hátsó szélvédő külön nyitható.

Francia műsor, német szinkronnal 2

Nem is ez teszi különlegessé a dedikált alapokra épülő autót, hanem a személygépkocsikat idéző vezetőtámogató funkciók: vezető éberség-érzékelés, 180 fokos, felülnézeti képet adó tolatókamera, head-up kijelző, a PSA termékekből ismert, tapadásjavító ESP-szabályozó funkció segíti a sofőr dolgát.

Francia műsor, német szinkronnal 3

Van még gyalogosészlelő, automatikusan fékező rendszer, táblafelismerés és sávban tartás, adaptív tempomat és parkolórobot funkció. Ha gyári vonóhorgot rendelünk, alapfelszerelésként jár a vontatmánystabilizáló funkció; a legnagyobb vontatható tömeg másfél tonna.

Francia műsor, német szinkronnal 4

A kényelemről állóhelyzeti fűtés, fűthető ülések és kormánykerék gondoskodik, de akár 8 colos érintőképernyővel kiszolgált infotainment rendszer is kérhető, sok-sok USB töltőaljzattal és 230 voltos hálózati csatlakozóval.

Francia műsor, német szinkronnal 5

A motorok kínálatát nem részletezi az Opel, az viszont érdekes, hogy állítólag nyolcfokozatú automata váltót is kérhetünk majd a kocsihoz.