Bár viszonylag ritkán fordul elő, a ralisportra általában, a terepralira pedig fokozottan igaz, hogy elvileg bármi és bárki az autó útjába kerülhet. Kérdezd csak meg Christian Sourapas pilótát, aki élete első súlyos versenybalesetét pontosan egy ilyen helyzet miatt szenvedte el.

Egy sivatagi versenyen, 180 km/óra körüli sebességnél hirtelen két szarvasmarha – egy boci és egy felnőtt állat – futott eléjük az út menti bozótból. A pilóta hatalmasat fékezett, ám így sem tudta elkerülni az ütközést. Az eseményt a fedélzeti kamera rögzítette; a felvétel megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Az ütközés után a versenyautó orra beleakadt a talajba, a kocsi átfordult és gyakorlatilag megsemmisült. A pilótának és navigátorának szerencsére nem esett baja, ám a verseny útvonalára zuhant roncs később még okozott egy balesetet; egy versenyző leszakította autójának orrát, amint túl későn próbálta meg elkerülni az akkor már minden lehetséges módon előre jelzett akadályt.

Sourapas csapata, a Terrible Herbst Motorsports egyébként az észak-amerikai terepversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező stábja, 45 éve verik fel a port különböző sivatagi motorsportrendezvényeken.

180-nal gázolt tehenet a versenyautó 1
180-nal gázolt tehenet a versenyautó 2

180-nal gázolt tehenet a versenyautó

180-nal gázolt tehenet a versenyautó

180-nal gázolt tehenet a versenyautó 8
180-nal gázolt tehenet a versenyautó 9
180-nal gázolt tehenet a versenyautó 10
180-nal gázolt tehenet a versenyautó 11
180-nal gázolt tehenet a versenyautó 12
Fotó megosztása:

A balesetben érintett, 91-es rajtszámú Trophy Truck a műfaj királykategóriájába tartozó versenygép. Ezeket az autókat szinte műszaki korlátozások nélkül építik, motorjuk akár 8-900 lóerős is lehet. A baleset előtt készült, a csapat nem hivatalos Facebook-oldaláról származó képeken jól látható, hogy az autónak nincs szélvédője, így hallatlan szerencse, hogy az elgázolt állatok nem repültek be az utastérbe.