FRISSÍTÉS 13.05: A korlátozásokat a rendőrség feloldotta, megindult a kamionforgalom Zala megyében.

FRISSÍTÉS 12.05: Sopronban és környékén négy óra alatt nyolc centi hó hullott. Alig éreztette hatását az alásózás az utakon. Többfelé havas vagy latyakos az utak burkolata a megyében. A 82-es főút 31-es km-énél, Csesznek közelében két kamion ütközött össze, az utat lezárták, áll a forgalom.

FRISSÍTÉS 11.25: A téli útviszonyok miatt a 75-ös főúton a 8-as és a 63-as, a 74-es főúton az 5-ös és 43-as km-ek között, a 86-os főút Zala és Vas megyei szakaszán pedig a 0 és 52-es km között nem közlekedhetnek a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek.

A Rédics felé vezető szakaszt a körmendi körforgalomnál zárják le, a Szombathely irányából várhatóan feltorlódó kamionokat a főút Körmend felé vezető kétszer kétsávos egyenes szakaszán a külső sávban várakoztatják, ha ez megtelik, a szombathelyi körgyűrű többsávos szakaszán jelölnek ki számukra további helyeket.

FRISSÍTÉS 10.55: Megszűnt a 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek várakoztatása Zala megyében Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál. A Zala megyében várakozó kamionok szakaszosan indultak el a határátkelőhelyek felé, hogy ne torlódjanak fel.

Korábban:

Keresztbe fordult az úttesten egy autókat szállító kamion szerda reggel az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 218-as kilométernél.

A balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda Letenye felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesetben senki nem sérült meg.

Három kamion is elakadt szerda reggel Zala megyében, a 74-es főút Hahót és Bak közötti szakaszán. A jeges úton egy teherautó megcsúszott és az út menti árokba hajtott.

Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 1
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 2

Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás

Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás

Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 20
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 21
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 22
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 23
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 24
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 25
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 26
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 27
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 28
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 29
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 30
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 31
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 32
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 33
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 34
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 35
Zala megye elesett, fotókon a nagy havazás 36
Fotó megosztása:

A helyszínre a pacsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát fél pályán lezárták.

Lesodródott az úttestről, és az út menti árokba borult egy kisteherautó szerda reggel Zala megyében, a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszán, Zalaegerszeg és Bagod között.

A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

A magyar-szlovén határszakaszon, az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál szünetel a határátkelés a 3,5 tonna össztömegnél nehezebb tehergépkocsik számára. A szlovén hatóságok a hóesés miatt nem engedik beléptetni a kamionokat.

Korlátozzák a horvát hatóságok a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek forgalmát. A letenyei határátkelőnél az ilyen járműveket nem engedik Horvátország területére lépni. Az intézkedés az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti. A hatóságok parkolókba terelik a korlátozás alá eső járműveket.

Korlátozták a 7,5 tonnás vagy annál nagyobb össztömegű járművek forgalmát a 74-es főúton, Zala megyében. Ezek a járművek az út- és időjárási viszonyok miatt ideiglenesen nem hajthatnak fel az út Palin és Bak közötti szakaszára.

Az ónos eső veszélye miatt a fővárosban és Pest, továbbá Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Veszprém megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés.