Monacóban forgatott éppen az angol Top Gear, a műsorvezető Chris Harris és az egykori Forma-1-es pilóta Eddie Jordan hajtották az új Alpine A110-es sportkocsit, amikor Harris előtt kigyullad a motorbajt jelző lámpa a műszerfalon. Elmondása szerint után rögtön kinyitotta az ajtót és lángok csaptak fel az autó alól, de szerencsére mindketten sérülések nélkül hagyták el a már lángokba boruló autót. A helyzet már menthetetlen volt, az Alpine A110-es pedig nagyából négy perc leforgása alatt porrá is égett. Az Alpine szóvivője szerint technikai probléma okozta a tüzet.

Sajnálatos módon az autót elvesztettük, mindig szomorú leszek, ha egy csodálatos autó megsemmisül. – nyilatkozta az eset után Chris Harris.

Egy álmom vált valóra, amikor a Monte Carlo Rally egy szakaszán autóztunk. Az autó lenyűgöző volt, szinte táncolt a hegyek körül és Chris is remekül vezette. Sajnálatos, hogy ez történt és nem tudtuk befejezni a tesztet. – mondta Eddie Jordan.

Az új Alpine A110 égett szénné a Top Gear műsorvezetői alatt 1

1955 darab készült az Alpine A110 gazdagon felszerelt, Première Edition modelljéből. Ez a mennyiség természetesen pillanatok alatt elkelt, de annak sem kell szomorkodnia, aki lemarad róla, az A110-es újra él. Méghozzá remek formában van – ha épp nem lángok nyaldossák. 1,8 literes, négyhengeres turbómotor hajtja, melynek teljesítménye 252 lóerő, az autó pedig alig több mint 1 tonna. Álló helyzetből 100-as tempóra 4,5 másodperc alatt gyorsul.