Lister Thunder, azaz mennydörgés: ezen a néven mutatkozott be a Lister Cars legújabb fejlesztése. Különösebben éles szeműnek sem kell lenni ahhoz, hogy felismerjük: valójában egy Jaguar F-Type kupéról van szó.

Persze nem akármilyenről: a kompresszoros 5.0 V8 motor teljesítményét 666 lóerőre emelték, amivel megfutja a 335 km/órát az autó, és álló helyzetből alig több mint három másodpercbe telik a 100-as tempó elérése.

Amilyen gyors, olyan ritka is lesz a Thunder: mindössze 99 példány készül belőle. Ez persze kifejezetten sok a Lister mércéjével mérve, hiszen utolsó (és egyetlen) saját fejlesztésű autójukból, a Storm kupéból összesen négy darabot készítettek.

A Lister egyébként többre vágyik szimpla átépítéseknél: a Jaguar kvázi gyári tuningműhelyeként szeretne bevonulni az autós történelembe. Igaz, hogy a Jaguarnak már ott az SVO részleg, de ennek ellenére arra biztatjuk Lawrence Whittaker tulajdonost, ne adja fel álmait – hiszen nekünk annál jobb, minél sokszínűbb a kínálat, akár gyári, akár nem az átépítés.

Lister Thunder: mennydörgés a vihar után 2