Gőzerővel épülő a járműipari tesztpálya Zalaegerszegen. Az MTI fotósát beengedték a helyszínre, ahol számos fotót készített.  A 250 hektáros területen 40 milliárd forintból épülő tesztpályán az önjáró és elektromos autókat tudják majd tesztelni hazai és külföldi gépjárműfejlesztők.

Fotók a 40 milliárdos zalai robotvárosról 1

A 250 hektáros területen 40 milliárd forintból épülő tesztpályán az önjáró és elektromos autókat tudják majd tesztelni hazai és külföldi gépjárműfejlesztők.MTI Fotó: Varga György

Mint a korábbi, pályát üzemeltető cég műszaki vezetőjével készült interjúnkból kiderül, a városi környezet szimuláláshoz valódi építőanyagból falak épülnek. A külvárost imitáló részén ipari jellegű, fémből vagy hullámlemezből, a belvárosi részben sok üvegfelület lesz, a klasszikus lakóövezetet megjelenítő városrészben pedig klasszikus lakóházak. Az épületek között sok különféle út, kereszteződés, útjel, járda és lámpa lesz. Dombokat és síneket is építenek.

Fotók a 40 milliárdos zalai robotvárosról 2Hamar Zoltán azt is elmondta, hogy az önvezető autósnak nevezett pályát részben használják majd önvezető autók tesztelésére, de pár év múlva robotfelnőttek és robotgyerekek közlekednek majd rajta.

A teljes interjút erre a linkre kattintva olvashatja el.