Angol és német nyelven elérhető, ezért elsősorban Észak-Amerikában, Nagy-Britanniában és Németországban örvend népszerűségnek az Amazon.com saját fejlesztésű, hangvezérelt személyi titkár szolgáltatása, az Alexa.

A szoftver képes válaszolni felhasználójának, kihangosítóként is működik, sőt, a telefon számos funkciójához is hozzáférést nyújt (zenelejátszás, ébresztés, naptár), de képes akár egy okos otthon vezérlésére is.

Személyi titkárt kapnak a Toyota-vásárlók 1

Az Alexa szolgáltatást ismerő, otthoni Amazon-termékek családja

Most az eddig otthoni használatra kárhoztatott Alexa a Toyota Motor Corporation és az Amazon közös fejlesztése nyomán autóba pattanhat: egyes Toyota és Lexus modellek fedélzetén már idén találkozhatunk a digitális segéd minden szolgáltatásával. Alexa természetesen alkalmazkodik az autózáshoz, megtanul például szóbeli parancs alapján navigálni, megérteni és tárcsázni egy kimondott telefonszámot, vagy gépíróként e-mailbe foglalni és elküldeni mondanivalónkat.

A Toyota már most is kínál hasonló funkcionalitással felvértezett rendszereket; Alexa minden bizonnyal ezeknek az Entune és Enform infotainment berendezéseknek, illetve szolgáltatáscsomagoknak a kibővítéseként jelenik meg a piacon. Az Alexa-rendszer integrálása a Toyota Avalonnal indul, a modellek köre 2019 folyamán bővülni fog.

Személyi titkárt kapnak a Toyota-vásárlók 2