Mostanra már egyértelmű: az a zavar, amelyet az előzményfilmek, majd a hetedik rész ébresztettek az erőben, kismiska sem volt ahhoz képest, amennyire a nyolcadik rész megosztotta a világ Star Wars-rajongó közösségeit. Anélkül, hogy állást foglalnánk a filmnek az ennealógiában (azaz a tervezett háromszor három epizódból álló megaeposzban) betöltött szerepéről, jelezzük a rajongóknak, hogy tavasszal soha nem látott lehetőségük nyílik tisztelegni a filmsorozat előtt.

Jedi-erő hajtja a Renault újdonságát 1

Renault ZOE Série Limitée Star Wars

A Renault ugyanis Star Wars-os limitált szériát készített Zoe villanyautójából – mi másból? Az autócska műszaki adatai nem változnak – a 2016 végi ráncfelvarrás során megkétszerezett hatótávolság a gyártó szerint valós körülmények között is akár 300 kilométert jelent egy feltöltéssel, a végsebesség 135 km/óra, a 100-as gyorsulási idő 13,2 mp –, megjelenése és felszereltsége viszont egyedi.

Star Wars-os grafikák és plakettek díszítik a külső felületeket és a küszöböt, a beltérben egyedi lilás színvilág jelenik meg a műszerfalbetéten, a szellőzőnyílások keretén, a hangszórókon, a váltószoknyán és a padlószőnyegek szegélyén.

Jedi-erő hajtja a Renault újdonságát 2

Renault ZOE Série Limitée Star Wars

A felszereltség gazdag: tolatókamera, Bose audiorendszer, 17 colos alufelnik és fedélzeti wifi teremt sci-fi hangulatot.

Az autóból mindössze 1000 darab készül, kizárólag Franciaországban rendelhető, piaci bevezetése pedig megegyezik a Han Solo történetét elmesélő betétfilm megjelenésével, ami 2018. május 23. A megrendeléseket márciustól fogadja a Renault.

Jedi-erő hajtja a Renault újdonságát 3

Renault ZOE Série Limitée Star Wars