2019 nagyon fontos év lesz a Škoda számára. Arról már írtunk, hogy májusban debütál a Scala és decemberre várható az új Octavia Combi érkezése, de majdnem ilyen fontos újdonság lesz a kisméretű aszfaltterepjáró is. Ezzel a Volkswagen-konszern cseh leányvállalata is ellenfelet állít a Vitarának, a SEAT Aronát és VW T-Crosst követően.

Vitara-ellenfél ősszel

Hosszban nem lesz nagy különbség a B-méretkategóriájú SUV-felhozatalt gazdagító autó és a Karoq között. A Karoq 4,36, a nála kisebb SUV 4,24 méteres. A Škoda legkisebb terepjárójából nem lesz összkerékhajtásos. A Vezess információi szerint szeptemberre vagy októberre tervezi az importőr az autó bevezetését Magyarországon.

Kevesebb Superb, több Kodiaq Kvasinyból

Jövőre több más újdonságot is piacra dob a Škoda hazánkban. 2019 legelején érkezik a Kodiaq RS a 240 lóerős dízelmotorral. Az öt vagy 5+2 üléssel rendelhető Kodiaq szállítási ideje is rövidebb lesz, amióta a vállalat megnövelte a gyártókapacitást. Konkrétan a Superb gyártásából vettek ki egy műszakot, így a korábban akár 10-12 hónapos várakozási idő normalizálódott, gyári rendelésből három hónap alatt illik megjönnie az igen sikeres aszfaltterepjárónak.

Nyáron frissül a Superb

A Kodiaq gyártását azért is lehet felfuttatni, mert a Superb iránti kereslet csökkent. Az érdeklődés fokozására a lépcsőshátú és a kombi is átesik egy modellfrissítésen. Az átdolgozás utáni modellek nyáron jutnak el a magyarországi márkakereskedő-hálózatba, valószínűleg júliustól lesz elérhető a renovált Superb és Superb Combi.