Bár nincs irántuk tömeges igény, Magyarországon is létezik a kereslet csillagászati árú autók iránt. Kíváncsiak voltunk, hogy melyek ma a legtöbbe kerülő használt autók hazánkban, amelyek nem közvetlen kapcsolatokon keresztül, gyűjteményekből cserélnek gazdát, hanem elérhetőek bárkinek, akinek van elég pénze rájuk.

Emiatt a gyűjtés forrása a Használtautó.hu keresője. A kínálatot a 30 millió forint feletti autók közül azokra szűrtük, amelyek használt autónak minősülnek, tehát legalább 6000 kilométert futottak vagy elmúltak fél évesek. Kihagytuk a nem konkrét autók hirdetéseit, tehát a különféle luxusautók és sportkocsik behozatalára vonatkozó ajánlatokat. Ha a leírás és a fotók alapján rosszul különböztettük meg a valóban itthon lévő és a csak megrendelésre beérkező autókat, elnézést kérünk minden érintettől!

Ezek Magyarország legdrágább használt autói 1

Sokunknak ez a realitás, de használt autókból is van, aki egészen különlegesre vágyik

Gyűjtésünk szerint a cikk írásakor a legtöbbe kerülő magyar rendszámos használt autó a 83 000 000 forintra kiírt Mercedes G500 Cabrio az utolsó szériát jelentő Final Edition-sorozatból, igen gazdag felszereltséggel, 387 lóerős, 5,5 literes, V8-as turbómotorral. Egy ilyen W463-as a luxus luxusa, mert rövid, kicsi, szűk és nyitható tetős autóként értelme nem sok van, varázsa annál több.

64 990 000 forintért elvihető ez a Ferrari 488 GTB. 2017 áprilisi autó, 669 lóerővel, 7000 futott kilométerrel és újszerű állapotban. Vele egy árban, 64 888 888 forintért vár vevőre Pécsett ez a Bentley Brooklands. 2009-es autó, V8-as motorja 537 lóerős.

Aki 50 millión forinton belül maradna, az is talál kedvére való használt autókat. A cikk írásakor eladásra kínálnak egy hibrid BMW i8 Roadstert. A soros háromhengeres benzines motor ellenére a konnektorról tölthető akkumulátoros, füstmentes suhanásra képes és a maga nemében konkurens nélküli álomautóért 44 990 000 forintot kér tulajdonosa. A tesztautó újonnan 54 millió volt, ahhoz mérten szinte jutányos a fehér dizájnautó. Teszt róla ebben a cikkben.

Ezek Magyarország legdrágább használt autói 2

Kihagytuk a csak megrendelésre behozandó autókat a gyűjtésből

Mögötte is egy BMW következik, a konnektorról tölthető akkus hibrid roadster ellenpontjaként. Ebben a BMW-ben négyszer annyi henger van, a V12-es M760Li irányára 43 990 00 Ft. Tesztünket itt találod arról a 12 hengeres luxuslimuzinról, amely gyorsulási próbáink során állva hagyta az M4-et a tököli reptéren.

Csak 10 000 forinttal marad a 40 milliós határ alatt a harmadik legmagasabb árú használt autó, egy 2018 augusztusi Mercedes-Benz S 560L a kilencfokozatú automatikus váltóval. Természetesen összkerékhajtású, hogy fölénye csúszós úton is megkérdőjelezhetetlen maradjon. A V8-as, 469 lóerős motorral 4,6 mp alatt van százon, de az S-osztály szerényebb dízel sorhattal is meggyőző volt a konkurensek ellenében.

A teljes toplistát itt találjátok.