Egy ötezer lelkes település, Wolverine Lake (Michigan, USA) önkormányzati bizottságának egyik tagja is ott utazott abban az autóban, amely az adventi időszakban a forgalommal szemben haladva frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. A vétkes sofőr, egy 59 éves férfi, valamint utasa, a helyi önkormányzat egyik tagja súlyos sérüléseket szenvedtek, a másik autóban utazó fiatal pár azonban a helyszínen életét vesztette.

Két embert ölt meg a városi tanácstag sofőrje 1

Shannon McIntyre és Nicholas Pare három közös gyermeket (7, 13 és 15 évesek) hagyott hátra; a baleset idején jegyben jártak, esküvőjüket tervezték.

A rendőrség a december 12-én történt tragédia után vérvizsgálatot kezdeményezett, ennek eredménye az ünnepek után érkezett meg, és egyáltalán nem mutatott ki alkoholt a sofőr szervezetében. Az esetleges kábítószeres befolyásra vonatkozó vizsgálat eredménye még nem áll rendelkezésre.

Az önkormányzat a baleset másnapján szűkszavú közleményt adott ki, amelyben részvétüket fejezték ki az elhunytak családjainak, valamint kijelentették, hogy a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem foglalnak állást az ügyben. Emiatt azt sem lehet tudni, hogy a vétkes sofőr (akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra) hivatalos minőségben szállította-e az önkormányzat tagját, vagy magánemberként utaztak.