Totálkárosra tört egy autó – sajnos mindennapi eset, mondhatnánk, de ezúttal több szempontból érdekes, jó eséllyel megelőzhető közlekedési balesetről van szó.

Az ütközés ugyanis a kivilágítatlan bucsui határátkelőn történt, ahol a nyugat.hu tudósítása szerint egy osztrák Opel Vectra csapódott bele a kivilágítatlan magyar határátkelőn egy betonelembe, majd újabbaknak vágódott neki. A szerdai balesetben ketten megsérültek.

Balesetet okozott a sötét Magyarország? 1

Fotó: nyugat.hu/Pintér Patrícia

Kedden, azaz egy nappal korábban éppen a nyugat.hu írt cikket – egy olvasója figyelmeztetése után – éppen erről a helyről. Eszerint az autósoknak „a bucsui határátkelő magyar oldalán nap mint nap azzal kell szembesülni, hogy nincs közvilágítás. A kandeláberek ott vannak, viszont nem használják őket. Olvasónk szerint a koromsötét határátkelő így komoly baleset helyszíne lehet” – írta az újság, amelynek munkatársai kimentek, fotóztak és videóztak.

Balesetet okozott a sötét Magyarország? 2

Az út osztrák része. Fotó: nyugat.hu

Balesetet okozott a sötét Magyarország? 3

Az út magyar része. Fotó: nyugat.hu

A nyugat.hu megkérdezte az illetékest a helyzetről. Kiderült, a villamos hálózat, ahogy a határátkelőn található minden építmény, az MNV Zrt. vagyonkezelésében van. A cég közölte, ismeri a problémát, dolgozik a helyreállításán.

Itt a videó: