Az UNIX Autó ünnepélyes díjátadóján is eljött a pillanat, amikor látszott a nyertes arcán, hogy igen, végre elhitte, hogy ez vele történt. Ehhez idő kell, a nagy ívű változásokat feldolgozni nem egyszerű feladat, és amikor egy 421 lóerős, ötliteres V8-as Ford Mustang érkezik a családba, az kimeríti a váratlan fordulat fogalmát.

Édes teher feldolgozni egy ilyen változást, és a látottak alapján a fődíj nyertesének, Vajda Szabolcsnak sikerült megbirkóznia a feladattal.

Egy flakon fékolaj hozott V8-as álomautót karácsonyra 1

A boldog nyertes Szujó Zoltánnal

A nagy pillanat természetesen akkor jött el, amikor végre beült a volán mögé, és testközelből érezte az amerikai legenda erejét. Amikor kezébe fogta a vágtató Mustang emblémájával díszített bőrkormányt, és pár gázfröccsel életre keltette a nyolchengeres vadlovat. Felejthetetlen karácsonya lesz a fiatal nyertesnek, amit vélhetően a szegfűszeg és fahéj aromája mellett az elfüstölt abroncsok illata is körülleng majd.

Ehhez a rendhagyó karácsonyi ajándékhoz mindössze annyi kellett, hogy Szabolcs részt vegyen az október elsejétől november végéig tartó játékon, melynek keretében a V8-as Mustang mellett harminc egyéb tárgynyeremény is gazdára talált. A résztvevők bármilyen Castrol termékkel nyerhettek, amit UNIX kirendeltségen vásároltak, és a termék kódját feltöltötték a játék weboldalára. Ahány termék, annyi esély, pont ezért még elképesztőbb Szabolcs története.

Van, aki közel száz terméket vásárolva került a nyertesek közé, a Ford Mustanghoz viszont elég volt egy flakon fékolaj, alig négyezer forint értékben. A nyertesek több ezer pályázó közül kerültek ki, a Mustangról készült Facebook-videó pedig 20 219 percnyi, vagyis összesen 14 napnyi megtekintést generált.

Egy flakon fékolaj hozott V8-as álomautót karácsonyra 2

Lassan érik a gondolat, hogy ez bizony a valóság, ez a Mustang ott fog állni a ház előtt

Szabolcs számára kétségkívül a beülést követő felismerés percei voltak a legemlékezetesebbek, nekünk, a közönségnek pedig az, amikor kibökte, hogy a közúti krúzolás még egy ideig vágyott álom marad, jogosítványa ugyanis nincs, de dolgozik az ügyön.

Egy flakon fékolaj hozott V8-as álomautót karácsonyra 3

Az UNIX Autó piacvezető autóalkatrész-kereskedőként fontosnak tartotta, hogy az évet egy rendhagyó kampánnyal, és nyereménnyel zárja. A nyertesek őszinte öröme mutatta, hogy sikerült elérniük a kitűzött célt.