Többen hívői lettek a hibrid vagy teljesen elektromos autóknak, annak ellenére, hogy használatuk néha megszokásokkal és kényelmetlenségekkel jár. Vannak olyanok is, akik nem elégedettek a hatékonyságukkal vagy egyszerűen nincs pénzük megfizetni mondjuk egy hatalmas, hibrid limuzint. A finn Vesa Tiainen pedig hobbiból készít hibridet egy első generációs Audi A8-asból. Szokatlan választás, de több VW csoporthoz tartozó termékből varázsolt már rettentő keveset fogyasztó autót, így bizonyára ismeri a német technikát.

Az elemeket pedig olyan bátran kombinálja, hogy képes volt a hatalmas limuzin orrába beleejteni egy aprócska, 1,2 literes TDI motort, melynek teljesítménye 144 lóerő, nyomatéka pedig 350 Nm. Míg a turbódízel az első kerekeket hajtja, addig a több mint 150 lovas villanyos hajtás a hátsó kerekeket, így maradt összkerekes az A8. Az 1,4 tonnás autó így állítólag 3 litert fogyaszt 100 kilométeren, amennyiben 100 km/órával közlekedünk vele. Álló helyzetből 100-ra 5,4 másodpercig tart a gyorsulás, 200 km/órás sebességre pedig 23 másodperc alatt ér az A8-as.

Az Audi A8 1.2 E-TDI-nek keresztelt autó folyamatosan épül, különböző apró praktikákat vet be építője annak érdekében, hogy javuljon az autó légellenállása. A felniket például leburkolta, de hamarosan a teljes kereket is lefedi majd, valamint kisebb tükröket is kapott az autó. Természetesen az autó alja is teljesen sima lett, illetve a beltérből kidobálta a nehéz bőrfoteleket, helyére egy újabb A4-es szövet ülései kerültek, mely 12 kilogrammal segítette a súlycsökkentést. A leggazdaságosabb üzemben állítólag akár 2000 kilométert is megtesz egy tank üzemanyaggal.

Forrás: Tuneko