Már elsőre is megtorpantunk Richárd fényképén, amit Cecén készített, aztán elkezdtünk utána járni, hogy valóban lehetséges-e, hogy ennyire olcsón adják a benzin literjét ezen az OMV kúton. Olvasónknak sajnos nem volt ideje megállni és érdeklődni, hogy ez komoly-e.

Magyarország legolcsóbb kútján olyan olcsó a benzin, hogy alig hisszük el 1

312,9 Ft a benzin literje, a gázolajé 374,9 Ft

A totemen 312,9 forint szerepel, a Holtankoljak.hu legfrissebb adatai szerint pedig 345,9 Ft/liter áron mérik hazánkban a legolcsóbban a 95-ös benzint, az átlagár 367,3 Ft/liter. Szerencsére a cecei OMV kút is bent van a Holtankoljak adatbázisában, ahol a következő szerepel:

Magyarország legolcsóbb kútján olyan olcsó a benzin, hogy alig hisszük el 2

A gázolaj ára stimmel (2017.11.17.)

Vagy az történhetett, hogy elírták a benzinkút dolgozói a számot, vagy tényleg ennyiért adják a benzint (vagy ide elért Tállai András keze?). Megpróbáltuk felhívni a kutat, ez tűnt a legkézenfekvőbbnek, de sajnos mindenhol egy olyan vezetékes telefonszám van megadva, amelyiken a jól ismert női hang válaszol: “Ezen a számon előfizető nem kapcsolható.”

Próbáltuk elérni az OMV magyar képviseletét, egyelőre nem sok sikerrel, a központi telefont senki nem vette fel, de még próbálkozunk. Aztán megnéztük a Google-térkép segítségével, hogy van-e valamilyen más üzlet a kút közelében, hogy hátha nekik van olyan telefonjuk, ami kapcsolható és átsétálnak a kútra megkérdezni, hogy mi a helyzet, de sajnos ez sem járt sikerrel. Régebben volt egy bolt az OMV-vel szemben, de vagy bezárt, vagy már más van a helyén, amiről nem tudunk.

Segíts nekünk: ha esetleg arra jársz, nézz be a kútra és küldd el nekünk Facebook-üzenetben, hogy mennyiért adják a benzint.

Ez a 312,9 forintos benzinár annyira olcsó, hogy gyakorlatilag Európa nagy részén sincs ennél olcsóbb kút jelenleg, kivéve Ukrajnát. Persze csak ha nem az van, hogy a kijelző romlott el, és az 1-es az 7-es lenne igazából.

Frissítés!

Kiderült a dolog, amire többen is gyanakodtunk: a totem egyik oldalán elromlott a kijelző, ezért látszik hetes helyett egyes.