A nyolcadik generációs Camry szakított elődjei nagypapa-mobil hírnevével, és állítólag (nem tudjuk ugye, hiszen Európában nem kapható) egészen sportos, élvezetesen vezethető autó lett. Ideje is volt, hiszen a különböző észak-amerikai motorsportszériákban gyakoriak a Camrynek mondott Toyota versenyautók, és bár mindenki tudja, hogy a versenyautóknak és az utcai limuzinnak semmi köze egymáshoz, mégis jó érzés az ember lelkének.

Az alábbi Camryk nem átlagosak: a Nascar széria egy-egy pilótája alakította őket saját ízlésére. A kakukktojás egy autós újságíró azonos indíttatásból elkészített munkája – talán nem véletlen, hogy ez lett a legradikálisabb. A képekre nyitva külön galériák nyílnak meg.

Denny Hamlin

Versenyzők terveztek autókat, biztos jó ötlet volt? 1

Fekete-fehér-piros matricázás, kiszélesített karosszéria, Recaro ülésekbe fűzött négypontos övek. Egyedi a szívórendszer és a leömlő, új a futómű és a fékek. Denny Hamlin egyébként az az ember, aki tavaly egy századmásodperccel (!!!) nyerte meg a Daytona 500-ast.

Kyle Busch

Versenyzők terveztek autókat, biztos jó ötlet volt? 2

A Nascar egyik legsikeresebb pilótája meg sem próbált szerényen viselkedni: fekete autójának tetejét nyers, polírozott fémlemez borítja, az utastér fekete-fehér, hátul verseny-spoilert találunk. Szívócsonk, kipufogó, fékek szerepeltek a tartozéklistán.

Martin Truex Jr.

Versenyzők terveztek autókat, biztos jó ötlet volt? 3

A veterán Martin Truex saját versenyautója előtt tisztelegve kívül-belül éjfekete kivitelű szedánt állított össze. Igényes az emberünk, a fényezés hatodik árnyalatát fogadta csak el. TRD kipufogók, egyedi futómű került a kocsi alá.

Daniel Suarez

Versenyzők terveztek autókat, biztos jó ötlet volt? 4

Az újonc Suarez talán ártatlanságát akarta kifejezésre juttatni a hófehér karosszériával – vagy mégsem, hiszen akkor nem választott volta piros bőrkárpitozást. Toyota Racing Development kipufogót, sportfutóművet és új szívócsonkot épített be.

Rutledge Wood

Versenyzők terveztek autókat, biztos jó ötlet volt? 5

Rutledge Wood, a Top Gear USA egykori műsorvezetője 3D nyomtatóval készíttetett magának egyedi karosszériaelemeket, a motorházfedéltől a diffúzorig, amiket aztán lilára, aranyra festett. A felnik szintén aranyszínűek. Újak a lökhárítók, az oldalsó kötények és a fényszóróházak. Belül barna bőr uralkodik. Műszakilag a futómű és a kipufogó változott.