Korábban már kijelentették, hogy az eddiginél is több egyedi autót szeretnének átadni a McLarennél, és az MSO részleg gőzerővel dolgozik az egyediségre vágyó megrendelők autóin. Legújabb munkájukat a Dubai International Motor Show-n csodálhatják meg a látogatók élőben. Az autót Zenith Black névre keresztelt szaténfényű feketébe öltöztették, melyhez a megrendelő kérése szerint arany kiegészítőket párosítottak.

Az autó legkülönlegesebb része a hátsó szárny, melyre egy Bruce McLaren-idézet került az alkalomhoz illően arab nyelven és Dubaj városképét formázva. “Az életet nem az évek, hanem az elért célok határozzák meg” – olvasható a McLarentől származó bölcsesség az autó hátulján. Az angolok azt is elárulták, hogy a módosítások megalkotása 120 munkaórát vett igénybe, ebből jelentős részt tett ki a hátsó szárny megmunkálása és festése. Minden más csak részleteiben változott, így a külső mellett az utastérben is helyet kaptak a különböző karbon kiegészítők és Alcantara betétek. A feketeséget itt is arany apróságok oldják, így a kormány középjelzője, a váltófülek és az ajtók díszbetétjei is kilógnak a sötétségből.

Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 1
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 2

Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren

Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren

Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 10
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 11
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 12
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 13
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 14
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 15
Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 16
Fotó megosztása:

Idézettel lett bölcsebb ez a McLaren 17

A 720S a McLaren jelenlegi csúcsmodellje, melynek 4 literes biturbó V8-as motorja – ahogyan a nevéből is sejthető – 720 lóerőt ad le, mellé tetemes 770 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul, de a 200-as tempóhoz sem kell 5 másodpercnél tovább várakozni. 200 km/órás tempóról pedig 4,6 másodpercen belül állóra fékezhető az autó, ebből fél másodperc köszönhető a fékező funkciós hátsó szárnynak. A végsebesség 341 km/óra.