Egy bizonyos Shane Jones pénteken azzal hívta fel Oklahoma City rendőrségét, hogy látta a pickupot, amelyet még egy héttel korábban loptak el a háza elől. A rendőrök megtalálták a kocsit, és megpróbálták megállítani, ám a később Brenton Hagerként azonosított vezető menekülőre fogta.

Csaknem három órán át tartott az üldözés, kertvárosi utcákon, termőföldeken és autópályákon kergették a férfit, aki egy ponton élő videóüzenetet nyitott, és a Facebookon kezdte közvetíteni életveszélyes mutatványát. Barátainak és családtagjainak üzent, valamint azt mondta: „Szükségem lesz egy ügyvédre, komolyan!”

Egy ponton lelassított, hogy ledobja a platóról a több felvételen is látható, nagyméretű szerszámos ládát; ekkor kilőtték az egyik hátsó kerekét, ám a férfi erről tudomást sem véve tovább száguldott. Végül akkor kapták el, amikor tolatva egy tóba hajtott, és a pickup mozgásképtelenné vált. Amikor nem szabadult az iszapból, kiszállt, és futva menekült volna, de sokkolóval elkábították. Jelenleg óvadék nélkül tartják őrizetben, egyelőre nem jelöltek ki számára védőügyvédet.