Korábban már számtalanszor jelentette ki a Lamborghini, hogy ők a végsőkig kitartanak a szívómotorok mellett és tisztán elektromos sportkocsikat sem készítenek belátható időn belül. A turbós motorokat tehát elutasítják, a hibrid hajtásláncokra azonban nyitottak az olaszok. A sportkocsik mezőnyében egyre gyakoribb az elektromos rásegítés, aminek köszönhetően komoly előnyre tesznek szert és ebből a versenyből a Lamborghini sem szeretne kimaradni. Az már eddig sem volt titok, hogy a hamarosan érkező SUV, az Urus hibrid hajtásláncot kap, az viszont meglepő, hogy a legkisebb sportkocsijuk is.

“A Huracánnak szüksége van a hibrid hajtásláncra. Mi úgy gondoljuk, hogy a hibrid hajtáslánc a megfelelő válasz, nem pedig a teljes mértékben elektromos sportkocsi” – nyilatkozta Stefano Domenicali az Autocar nevű brit lapnak.

A Lamborghini első embere hozzátette, hogy az eddigi V10-es és V12-es motorok alkalmasak lesznek arra, hogy együtt tudjanak működni a hibrid hajtás többi elemével. Továbbá, hogy a V12-es motor még hosszú ideig a kínálatban marad, hiszen a vevőik legfőképpen ezért választják éppen a Lamborghini Aventadort, mert a kategóriában semmi más nem kínálja ezt a hajtásképletet.