Különleges extrával készül a Ford Performance a Focus RS tulajdonosok számára. A világ legnagyobb tuningkiállításán a SEMA-n mutatják majd be a Drift Stick-et. Ez egy rali-stílusú kézifék, amely az eredeti kézifékkar fölé kerül.

Nemcsak nagyon menőn néz ki, de a technikája is igazán izgalmas. Mivel egy mikrokapcsolóval működik, amely összeköttetésben van az RS elektronikájával, izgalmas fordulókat kivitelezni vele, akár egy versenyautóval, amiben hidraulikus kézifék van.

Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 1
Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 2

Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford

Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford

Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 7
Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 8
Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 9
Rali-kéziféket ad a Focushoz a Ford 10
Fotó megosztása:

A Ford Focus RS már eleve rendelkezik egy drift móddal, amelyet úgy programoztak, hogy a négykerék-hajtás és a menetstabilizáló is segítse azt, hogy az autó fara kontrolálható módon faroljon. Ha nagy a baj, akkor pedig az elektronika meg is menti a helyzetet. Ezzel elsősorban gyorsabb tempónál végezhetők látványos erőcsúsztatások.

Ehhez képest a Drift Stick a szűk fordulókban használható. Amikor a vezető meghúzza a kart, az elektronika jelez az ABS-nek és a hátsó differenciálműként működő kupplungoknak, hogy azok hagyják blokkolni a hátsó kerekeket és megpördülni a kocsit, anélkül, hogy kuplungolni kellene a pedállal.

Természetesen a Ken Block már tesztelte a rendszert és áldását adta rá.