Hasznos tanácsok a rendőrségtől, ha muszáj autóba ülni. De inkább maradjon mindenki otthon!

Fontos a megfelelő sebesség megválasztása, viharos szélben csökkentse a sebességét, fokozott figyelemmel közlekedjen és tartson nagyobb követési távolságot! Nagy szélben nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja. 

A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogja a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve! Óvakodjon a hirtelen kormánymozdulatoktól!

Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítson hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére! A gyalogosoknak, kerékpárosoknak hagyjon a szokásosnál nagyobb oldaltávolságot!

Vízátfolyások észlelésekor hirtelen fékezés helyett fokozatosan csökkentse a sebességét! A szél tépte nagy mennyiségű falevél az útra kerülve veszélyt jelenthet, erdős, bokros részen a lehulló falevelek esős időben még csúszósabbá teszik az utat, ezért a sebesség megválasztásánál alkalmazkodjon a megváltozott útviszonyokhoz! Balesetveszélyes a nem megfelelő kilátás, ezért elindulás előtt a párát el kell távolítani!

Amikor a látási viszonyok annyira korlátozottá válnak, hogy nem látható biztonságos távolságban az út széle vagy egy másik jármű, akkor biztonságos helyen álljon félre, és várja meg, amíg csendesedik az eső! (police.hu)