A BMW vásárlói egyre többször választanak a márka arculatához alakított kerékpárok közül, amiből szinte minden igényt kielégítő kínálatot igyekszenek felhalmozni a bajorok a sportosabbtól egészen a komoly hegyi kerékpárokig. Legújabb kreációjuk pedig a BMW i3- és i8-vásárlókat célozza meg elektromos rásegítéses kerékpárjával, melynek az Active Hybrid e-bike nevet adták.

A 250 watt teljesítményű villanymotor képes akár 90 Nm nyomaték leadására, ami igencsak tisztességes egy kerékpárban, ráadásul az alumíniumvázba integrált 502 wattórás akkumulátornak köszönhetően akár 100 kilométeres táv is megtehető egy töltéssel. A pedálrásegítés mértéke természetesen egy kijelzőn állítható, az Eco módban 50%, a Turbóban pedig 275% rásegítést kap a bringázó, de természetesen a két véglet között is állítható, egész pontosan még négy fokozatban. A végsebesség épp úgy korlátozott, mint az autóknál, csak itt éppen 25 km/óra jelenti a határt.

 

 

 

Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 1
Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 2

Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW

Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW

Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 7
Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 8
Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 9
Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 10
Fotó megosztása:

Egymillió forint a legolcsóbb hibrid BMW 11

Kifejezetten hétköznapi használatra szánják a hibrid bringát, így belefértek olyan kényelmi felszerelések, mint a microUSB-csatlakozási lehetőség és a Bluetooth is, hogy az okostelefonok csatlakoztathatóak legyenek. A világítástechnikára is adtak a bajorok, rendkívül büszkék a hátsó sárvédőbe integrált LED-csíkra.

A színválaszték nem túl bőséges, matt fekete és ezüst színek közül választhatnak azok, akik a BMW e-bike-jára vágynak. Nem mellesleg érdemes figyelniük a megfelelő lopásvédelemre is, nem ajánlott csak úgy minden nélkül letámasztani a kisbolt előtt, hiszen az Active Hybrid e-bike ára 3400 euró, tehát átszámítva bő egymillió forint.