Külön választható külső és belső csomagot kínál a Grand Edition, de persze a kettő együtt adja ki igazán: a határozottan sportos külsőhöz, amelyet 20 colos, magasfényű keréktárcsák és egyedi emblémák kölcsönöznek az autónak, ízlésesen összeválogatott belső berendezés társul.

Budapesti dizájn a legnagyobb Mercedes luxuskivitelében! 1

Elegáns fa és bőr tölti ki az utasok látóterét. További részletfotók a galériában.

A porcelánfehér/kávébarna színkombináció kizárólag a Grand Edition modellekhez kapható, az ülések steppelt Nappa bőr kárpitozását „Budapest” fantázianevű szegélyek zárják (ha ez valami létező textilipari elnevezés, mély alázattal kérünk bocsánatot mérhetetlen tudatlanságuk miatt). A műszerfal alját és tetejét Nappa bőr, homlokzatát sávos kidolgozású fapanel borítja. Része még a csomagnak a hangulatvilágítás és a kávébarna velúr padlószőnyeg-csomag.

A Grand Edition kivitel az AMG kivételével minden motorvariánshoz elérhető: a 258 lóerős GLS 350 d 4MATIC-hoz, a 333 lóerős GLS 400 4MATIC-hoz (mindkettő 3,0 literes V6-os), és a 455 lóerős, 4,7 literes V8-assal szerelt GLS 500 4MATIC-hoz. A külső csomag németországi bruttó ára 2300, a belsőé 5950 euró, a magyar árak még nem ismeretesek.

Budapesti dizájn a legnagyobb Mercedes luxuskivitelében! 2