Újabb autómárka van születőben, mégpedig Kanadában. Az Anibal Automotive köztes megoldást választott: vadonatújat teremt ugyan, de ehhez létező alapokat használ fel – nem is akármilyeneket.

Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 1
Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 2

Elképesztő szörnyet építettek Porschéból

Elképesztő szörnyet építettek Porschéból

Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 7
Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 8
Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 9
Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 10
Fotó megosztása:

Első alkotásuk, az Icon egy Porsche 911 Turbo S-ből építkezik, de nem ám 580 lóerővel: az észak-amerikai gépművészek állítólag valami 920 lóerőt bányásztak elő a 3,8 literes, hathengeres boxerből.

A motoron és a futóművön kívül nem sokban emlékeztet a szervdonorra az Anibal Icon: a hátsó lámpatestek egyértelműen a 911 hagyatékai, de ezzel vége minden hasonlóságnak. Felülnézetből látszik igazán, hogy a kanadai monstrum a nyitott kerekű, könnyű sportautók műfajából is merített bőven ihletet – az autó egyszerre félelmetes és érdekfeszítő.

Elképesztő szörnyet építettek Porschéból 11

Az Anibal egyelőre 50 példányban tervezi gyártani az Icont, de mivel az ára még nem ismert, nem tudni, hogy reálisak-e az elképzeléseik. A névválasztás mindenesetre elgondolkodtató: Hannibál minden idők egyik legnagyobb hadvezéreként ismert, harcászati technikáit a mai napig oktatják, ám átmeneti sikerei dacára végül ő sem tudta legyőzni a hatalmas római birodalmat.