A Reuters jelentése szerint a Tesla szeptemberben mutatja be a fuvarozókat megcélzó újdonságát, az elektromos nyerges vontató prototípusát.

A csekély hatótávolság (a becslések szerint 350-500 km) miatt alvófülke nélküli kabint kap az autó; elemzők szerint később nagyobb távolságokra alkalmas verziókkal is kijöhet a cég.  A Tesla egyelőre nem nyilatkozik az akkumulátorcsomag kapacitásáról, az egy feltöltéssel megtehető távolságról, vagy az esetleges későbbi fejlesztésekről, annyi azonban bizonyos, hogy nem hasra ütve fejlesztettek; a haszonjármű célparamétereit a várható felhasználókkal egyeztetve állapították meg.

A Tesla nyerges vontatója nem csak elektromos, de autonóm is lesz, legalábbis idővel. A sorozatgyártás néhány éven belül beindulhat. Ezt azonban késleltethetik a Model 3 hamarosan aktuális piacra lépése, ami egyes vélemények szerint teljesítőképességének határára taszíthatja a céget.

A Daimler elvileg még idén megkezdi elektromos áruterítő teherjárművének a gyártását; az autó 160 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik és mintegy 4,5 tonnát tud szállítani.