Az Aston Martin még tavaly szeptemberben, Monacóban mutatta be az AM37 jacht prototípusát. Nem telt el egy év, és máris átadták az első hajót a megrendelőnek. A kabint a júniusban bemutatott Vantage AMR – a márka új sport-almárkájának első produktuma – ihlette, így a műszerfalat faszén árnyalatú fabetétek borítják, a tetőkárpit szürke nyersbőr.

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 1

Képeinken a hajó prototípusa látható. További fotók a galériában.

A vajszínű bőrülések krómdíszítést kaptak, a motortérben extra adag hangszigetelést alkalmaztak, hiszen egy luxushajó nem üvölthet vadállat módjára. Azt nem tudjuk, a három rendelkezésre álló motorvariáns közül melyiknek a hangját csillapítja ez a bizonyos szigetelés: a dupla inboard motorokból álló hajtásláncok összteljesítménye 740 (dízel) vagy 860 lóerő (benzin), a legnagyobb sebesség 45 csomó, de akinek sietős a dolga, kérheti az 1040 lóerős benzines csúcsverziót is 50 csomó végsebességgel.

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 2

Az Aston Martin Vantage AMR utastere.

A kabinban kinyitható kanapé és szénszálas pezsgőhűtő várja a megfáradt vendégeket, fejük fölé elhúzható árnyékoló borul, a kezelőfelület pedig egyetlen gigantikus, 15 colos érintőképernyő. A hajó alapára valahol 420 millió forintnál kezdődik, az átadott példány a fent említett átalakítások miatt alighanem ennél jóval drágább volt.