Az Aston Martin még tavaly szeptemberben, Monacóban mutatta be az AM37 jacht prototípusát. Nem telt el egy év, és máris átadták az első hajót a megrendelőnek. A kabint a júniusban bemutatott Vantage AMR – a márka új sport-almárkájának első produktuma – ihlette, így a műszerfalat faszén árnyalatú fabetétek borítják, a tetőkárpit szürke nyersbőr.

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 1
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 2

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 10
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 11
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 12
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 13
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 14
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 15
Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 16
Fotó megosztása:

A vajszínű bőrülések krómdíszítést kaptak, a motortérben extra adag hangszigetelést alkalmaztak, hiszen egy luxushajó nem üvölthet vadállat módjára. Azt nem tudjuk, a három rendelkezésre álló motorvariáns közül melyiknek a hangját csillapítja ez a bizonyos szigetelés: a dupla inboard motorokból álló hajtásláncok összteljesítménye 740 (dízel) vagy 860 lóerő (benzin), a legnagyobb sebesség 45 csomó, de akinek sietős a dolga, kérheti az 1040 lóerős benzines csúcsverziót is 50 csomó végsebességgel.

Már valóság az Aston Martin luxusjachtja 17

Az Aston Martin Vantage AMR utastere.

A kabinban kinyitható kanapé és szénszálas pezsgőhűtő várja a megfáradt vendégeket, fejük fölé elhúzható árnyékoló borul, a kezelőfelület pedig egyetlen gigantikus, 15 colos érintőképernyő. A hajó alapára valahol 420 millió forintnál kezdődik, az átadott példány a fent említett átalakítások miatt alighanem ennél jóval drágább volt.