Budapesti látogatását követően csütörtökön távozik Benjamin Netanyahu, Izrael Állam miniszterelnöke. A Terrorelhárítási Központ tájékoztatja szerint elutazása miatt 2017. július 20-án várhatóan 11.00 és 13.00 óra között forgalom-korlátozásokra kell számítani a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén.

A TEK közlése szerint a hatóságok a korlátozásokat csak a delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, az érintett útvonalak szakaszosan kerülnek lezárásra. Előreláthatólag legfeljebb 40 percre zárnak le utakat.

Az Útinform is figyelmeztet, hogy a fentiek miatt mindkét irányban lezárásokra kell számítani az M0-s autóút Alacskai pihenőhely és M3-as autópálya közötti szakaszán, a 38-as és 70-es km között. A csatlakozó fő- és gyorsforgalmi utakon a csomópontok környékén szintén korlátozások lesznek. Az izraeli miniszterelnök hétfői érkezésekor komoly problémák voltak a közlekedésben, most talán kisebb lesz a káosz, tekintve, hogy nem csúcsidőben távozik.

Aki a repülőtérre tart, induljon legalább egy órával előbb,  mint egyébként. A TEK a kényelmetlenségek miatt a közlekedők megértését és türelmét kéri.