Egy személyautó landolt a mosonmagyaróvári tóban kedd délután. A gépkocsit a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi őrs húzta ki a vízből. A járműben nem tartózkodott senki, a balesetnek nincs sérültje. Az autó tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta, horgászni érkeztek gyermekeivel a tóhoz, s egyszer csak arra lett figyelmes, hogy az autója gurul a vízbe.

Persze itt véletlenül került a tóba a kocsi, de van, hogy az esők után az utakon is folyók alakulnak ki. Mint korábbi vízkáros témában íródott cikkünkben kifejtettük: Maximum tengelymagasságig érő vízbe hajtsunk bele hagyományos autóval, ez még megúszható. Ha a küszöbök fölé ér a víz, akkor a kormányművet, féltengelycsuklókat át kell nézni, újrazsírozni, amit lehet. Ha még magasabban merül a vízbe a kocsi, már veszélyben a generátor, az önindító, illetve ilyenkor már arra is van esély, hogy vizet szív a motor, ami igazán nagy károkat tud okozni.

A víz összenyomhatatlan, ezért a hengerbe jutva megszorulhat a dugattyú, elgörbülhet, eltörhet a hajtórúd, de akár ki is szakíthatja a blokk oldalát. A képen látható autóra is alapos tisztítás vár és az elektronikai rendszerek átnézése, mert valószínűleg több nem élte túl a vizes kalandot.

További fotók a képre kattintva:

Tóból húztak ki egy autót Óváron – fotók 1