Tom Hanks a világ minden táján forgatott már, így közösségi oldalain számos autó mellett pózolt már. Nem feltétlenül luxuslimuzinokra és sportkocsikra kell gondolni ilyenkor, hanem aranyos, öreg gépekre, amik felkeltik a figyelmét az utcán. Mikor Budapesten forgatta az Inferno című filmet, akkor például többször is posztolt fényképet Kispolszki kilincsét markolászva, amiről mi is beszámoltunk tavaly.

A márka rajongóinak is felkeltette figyelmét a sztár érdeklődése, ezért elhatározták, hogy küldenek neki egyet. Hamar meg is találták a megfelelő példányt, amit nemcsak úgy elküldtek neki, mint egy rajongói levelet, hanem komoly eseményt szerveztek köré, aminek bevételét a Biała gyermekkórház kapja majd.

Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 1
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 2

Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek

Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek

Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 19
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 20
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 21
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 22
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 23
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 24
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 25
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 26
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 27
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 28
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 29
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 30
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 31
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 32
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 33
Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 34
Fotó megosztása:

Luxus-Kispolszki készült Tom Hanksnek 35A szervezők teljes felújítás mellett döntöttek, amiben a Carlex Design segítségét kérték, így készülhetett el minden idők egyik legfényűzőbb Kispolszkija. A karosszéria elegáns fehér színben pompázik, a 126p típusjelzés alatt pedig apró táblácska jelzi, hogy ennek az autónak párja nincs ebben a naprendszerben. Komoly tervezési folyamat eredménye a beltér, ahol uralkodó lett a sárga bőr, még a műszerfalat és a sebességmérő óra dobozkáját is kárpitozták. Az ülések háttámlájára korhű formátumú zsebek kerültek.

Nem mai darab a Kispolszki, de még mindig kedves nosztalgiával tekintünk az 1972-ben, Torinóban bemutatott picike négykerekűre, ami egy évvel később jutott el hozzánk lengyel gyártásból, innen ered a beceneve is. Olaszországban ugyan nem tudta lepipálni az elődjének tekinthető 500-ast 1,3 millió legyártott darabbal, de a lengyel változat már sokkal sikeresebb volt, hiszen 3,3 millió darab készült belőle 2000-ig.