London Taxi Company helyett a jövőben London EV Company, azaz elektromos járműveket gyártó vállalat néven folytatja működését a kínai Geely 100 százalékos tulajdonában álló, ily módon a Volvo fogadott testvérének tekinthető cég.

Ez a bejelentés, valamint a hozzá kapcsolódó hír, hogy a jövőben egy elektromos kishaszonjárművet is fejlesztenek ugyanazt a technológiát felhasználva, majdnem feledteti azt az apró hiányosságot, hogy erről a bizonyos technológiáról még mindig csak annyit árultak el, hogy fedélzeti áramfejlesztővel felszerelt elektromos hajtásláncról van szó, amely egy feltöltéssel / tankolással akár 640 kilométert képes megtenni, ebből „jóval több mint 115-öt” tisztán elektromos üzemben.

A 325 millió angol fontos beruházással létrehozott taxira egyébként máris befutott egy nagyobb megrendelés; egy holland taxiflotta 225 darabot rendelt a jellegzetes formájú autóból.

Elkészült az elektromos taxi, jöhetnek az utasok 2

2020-ra kilencezer elektromos londoni taxival számol a cég, akik szerint heti 100 fontot is megtakaríthatnak azok a taxisok, akik az elektromos modellre váltanak.