A csütörtöki Magyar Közlönyben az áll, hogy a “nemzetközi sportszövetség által rendezett nemzetközi sportesemény” alatt változik a KRESZ. A változtatás lényege, hogy a “kormányhatározatban meghatározott jelzést viselő” járművek használhatják a buszsávokat, amennyiben nem akadályozzák a busz- és troliforgalmat.

A kormányrendelet július 10-én, hétfőn lép életbe, és csak augusztus 5-ig marad érvényben, ezért lényegében biztos, hogy a vizes vb-ről és a FINA autóiról van szó.

Kiderült az is, hogy a július 14-én induló vizes vb előtti héten komoly forgalmi változásokra lehet számítani Budapesten. A BKK közlése szerint az éjszakai órákra lezárják

– a Lánchidat,
– a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Havas utca,
– a budai alsó rakpartot pedig az Üstökös utca és az Egry József utca között.

Péntektől keddig, majd csütörtökön este fél tizenegytől hajnali fél ötig zárják le a forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.

Szerdán már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A jövő pénteki nyitóünnepség, illetve a vb idejére tervezett forgalmi korlátozásokról később tájékoztat a BKK.