A száguldó cirkusz még mindig töretlenül vonzó sokak számára, hiába emlegetik többen, hogy régen persze ez is jobb volt. Minden korszaknak megvolt a sajátos varázsa vagy a technikai újdonága, ami miatt igazán hívogató lehet a Forma-1-es kötődés akár hétköznapi autóknál is. Elég egy kedvelt pilóta neve vagy futamgyőzelem ahhoz, hogy a marketingesek rávessék magukat a témára.

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 1
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 2

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 9
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 10
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 11
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 12
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 13
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 14
Fotó megosztása:
6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 15

Mercedes-Benz A-osztály Hakkinen Edition – 1998-ban dobták piacra a legkisebb modellből alkotott szériát, melyből 250 darab készült. A külső matricázáson kívül minden autóban gazdagon használt piros bőr, CD-s rádió, AMG felnik és kipufogó található.

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 16

Fiat Stilo Abarth Schumacher GP – A Fiat nem tudott leállni a F1-es sikerekre alapozott harmatos limitált szériákkal, így a nem túl sikeres Stilot is igyekeztek kívánatossá tenni Schumacher nevével. 170 lovas, 2446 köbcentis, öthengeres benzinmotorral és ötsebességes kéziváltóval kínálták

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 17

Renault Twizy RS F1 – Szerencsére ezt egy percig sem vették komolyan a franciák, elvégre a Twizy egyébként is csak erős túlzással nevezhető autónak. A villanyos hajtást KERS rendszerrel egészítették ki. A 100 elektromos lóerőt slick gumik és erőteljes spoilerezés jelzi.

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 18

Jaguar XKR Silverstone – 2001-ben tért vissza a Jaguar a Foma-1-be és ennek örömére piacra dobtak első körben 100 darabot a Silverstone nevű limitált modellből, melyről aligha mondaná meg valaki, hogy egy igazán különleges gép. Pedig ez az ezüst fényezés kizárólag a Silverstone kiadáshoz járt, ahogyan a 20 colos BBS felnik és a nagyobb fékek is.

6 autó, amit az F1 tett volna kívánatossá 19

Fiat Seicento Michael Schumacher Edition – Minden idők leghitványabb limitált szériás modelljeként emlegetik a német világbajnok nevéhez kapcsolt modellt, melybe 1,1 literes motor került távolról sem aszfaltszaggató 54 lóerős teljesítménnyel. Adtak az optikára is, mindenhol Schumacher logók és csavart küszöb, belül pedig piros varrások hangsúlyozzák a sportosságot.