A bűnügy vádlottai, két tárnoki férfi és egy nő 2016 elején megbeszélték, hogy minden ok és cél nélkül kövekkel járműveket fognak megdobálni. Tárnokon köveket gyűjtöttek, amiket egyikük személygépkocsijában tartottak.

2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben autóbusz halad, az egyik férfi az ablakon kinyúlva egy követ hajított az autóbusz irányába. Ezt két esetben próbálták meg. A kő mindkét alkalommal egy-egy autóbusz szélvédőjét találta el, a szélvédő üvege betört, közel 300 000 forint kárt okoztak. Az autóbuszok éppen nem szállítottak utasokat, a buszvezetőknek nem esett bajuk.

A vádlottak több esetben az M7-es autópálya és az M0-s autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amiket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, amelyekre mindhárman köveket zúdítottak. Miután a köveket eldobálták, kocsiba ültek és elhajtottak. Mindkét kamion szélvédője betört, sőt az egyik kamionon szállított vadonatúj, nagy értékű személyautó is megrongálódott. A sofőrök nem sérültek meg.

Az egyik alkalommal a két férfi egy építkezésről ellopott 25 kg-os cementeszsákot hajított éjszaka a felüljáróról az autópályán közlekedő kamionra. A zsák a kamion szélvédőjét találta el, azt beszakította, a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A kamion vezetője nem sérült meg, és sikerült neki az út szélén megállni. A két férfinak számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Leszerelték az autójuk forgalmi rendszámát, símaszkot húztak a fejükre. Mindez feltűnt a benzinkút személyzetének, ezért értesítették a rendőröket. A kiérkező rendőrök elfogták a vádlottakat, a gépkocsijukban mintegy 20 darab 5-8 cm átmérőjű követ találtak.

A Pest Megyei Főügyészség a két férfit emberölés bűntettének kísérletével, továbbá őket és társukat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás bűntettével vádolja.