Jelenleg Magyarországon személyautóban nem kötelező tartozék a tűzoltókészülék – de a szomszédos Romániában igen – ennek ellenére talán mégis érdemes rászánni pár ezer forintot. Mint ahogy azt a következő Facebook-bejegyzés is mutatja, komoly bajtól menthet meg.

Sziasztok!
Szeretném hogy ez a poszt minnél több autóval közlekedő személyhez eljusson ezért számomra nagyon fontos hogy megosszam veletek a történetem! Nem sok idő volt amíg ez történt, de a szemem előtt minden lepörgött…

Ma az 54 es úton távolból egy éppen csak fellángoló autót láttam meg! Az előttem álló kocsisor gyorsan feloszlott ugyanis bámészkodók tömkelege lassította a közlekedést! Éppen az elöttem haladó gépjármű is félre állt biztonságos távolságra, hogy segítséget tudjon nyújtani erre énis megálltam mögé és rohantunk a helyszínre! Egyből telefonáltam a segélyhívó központnak hogy sürgősen küldjenek egy tűzoltót mert egy autón kigyulladtak a fabútorok amelyet a platón szállított!

Míg én telefonáltam, pár autós azonnal hozott mini poroltót a kocsijukból es próbálták csillapítani a kialakult tüzet. Amikor elfogytak a poroltók csillapodni látszott a tüz de sajnos tovább terjedt! Pedig csak 1-2 oltóanyag hiányzott volna hogy teljesen eltudjuk oltani… Én végig a központtal tartottam a kapcsolatot ugyanis próbálták a tűzóltókat kapcsolni de valamilyen okból kifolyólag nem sikerült.

Amíg nem gyullad ki az autód, addig nem tudod, mennyire fontos egy tűzoltókészülék 1

Bármikor felcsaphatnak a lángok Kép: olvasónk (Facebook.com)

Közben terjedt a tűz ráadásul meleg is volt… és egyre veszélyesebb lett a helyszín ugyanis szinte már az összes bútor lángra kapott ekkor támadt az ötlet hogy a platótfelemeljék és az aszfaltra borítsák! Ahogy emelkedett a felcsapó lángok elérték az áramkábeleket amelyek az út szélén a póznán voltak végig vezetve… Csöppet sem éreztem magam biztonságban ráadásul robbanásveszély is volt az üzemanyagtartály közelsége miatt!

A tűzoltóság kiérkezés után gyorsan eltudták oltani a tűzet! EzerHála nekik!

ÉN MINT ÓVAKODÓ ÉS SEGÍTŐKÉSZ AUTÓS SZERETNÉM FELHÍVNI MINDENKI FIGYELMÉT HOGY NEM FELESLEGES EGY TŰZOLTÓKÉSZÜLÉK AZ AUTÓBAN HISZEN BARMIKOR BÁRKINEK SZÜKSÉGE LEHET RÁ…

ui: A helyszínen mesélte egy srác, hogy az ő autójában csak azért van poroltó, mert hirtelen zárlatos lett a hangszóró a kocsijában és kigyulladt!

Autótüzekkel, a tűzoltás lehetőségeivel foglalkozó cikkünket erre található.