A Pannoniaring három futamnak adott otthont, ahol minden versenyen más pilóta állhatott a dobogó legmagasabb fokára, sőt a dobogós helyezések is úgy oszlottak el, hogy az abszolút bajnoki tabellán szinte fej fej mellett áll az első három helyezett.

Az első futamon még a hőség nehezítette a versenyzők dolgát, hiszen a tikkasztó melegben az abroncsok beosztása jelentette a legnagyobb kihívást, mert a szabályok szerint csupán hat gumival gazdálkodhatnak a versenyzők. A pole-ból a pénteken még fékproblémával küzdő Somogyi Márk kezdte meg a pannóniaringi viadalt. Elsőségének azonban nem sokáig örülhetett, hiszen nem sokkal a rajt után az ötödik helyig csúszott vissza, így a második rajtkockából induló Boldizs Bence vette át a vezetést.

Hihetetlenül izgalmas versenyhétvége a Pannóniaringen 1

Csuti Laci az utolsó helyről kezdte meg a felzárkózást olyannyira sikeresen, hogy az ő győzelmével zárult a nyitófutam. Mögötte ádáz küzdelem folyt, folyamatos kontaktok, így helycserék jellemezték a versenyt, a dobogó második, illetve harmadik fokára Somogyi és Kismarty-Lechner állhatott.

A nézők véleménye szerint is a legizgalmasabb versenynek tartott futam folytatása is tartogatott fordulatokat. A fordított rajtrácsnak köszönhetően egy tiszta első kanyar után Papp Viktor fordult elsőként, nyomában Boldizs Bencével és Kismarty-Lechner Gáborral. A kezdeti helyezkedések után pár nyugodt kör következett, majd Kismarty felzárkózott csapattársa mögé a második helyre, ő azonban nem érte be ezzel, magabiztos tempóval az elsőségért hajtott, amikor előzés közben hátulról meglökték, így Papp Viktorral együtt a bukótérbe estek.

A szerencsétlenség ellenére Kismarty-Lechner Gábor meg tudta őrizni elsőségét, innentől kezdve már csak az első hely megtartása volt a cél, amely sikerült, így bezsebelte idei első győzelmét. A második helyen Boldizs Bence végzett, míg a dobogó harmadik fokára Csuti László állhatott.

Az utolsó versenyre az időjárás egy másik arcát mutatta, a hőség helyett óriási felhőszakadással és viharos széllel megérkezett a lehűlés. Az egész mezőny kíváncsian várta a versenyigazgatóság döntését, hogy egyáltalán megtartják-e a futamot. Az igen mellett döntve a Hankook Racer Cup versenyzői esős körülmények között kezdték meg a versenyt.

Hihetetlenül izgalmas versenyhétvége a Pannóniaringen 2

A csúszós pályán Csuti Laci vezette a versenyt, nyomában Boldizs Bencével, aki mindent megtett, hogy egy kiérdemelt győzelemmel térjen haza. Miközben a Somogyi, Kakuszi, Kismarty trió egymással versenyzett a jobb pozíciókért, a nagy küzdésnek kavicságy lett a vége. A harmadik futam győztes trófeája tehát Boldizsé, Csuti és Somogyi előtt.

Hamarosan Parádon debütál a Hankook Racer Cup hegyi bajnoksága.