Óriási hőségben kezdődött a Hankook Racer Cup második hétvégéje a Pannónia-ringen. A tikkasztó melegben az abroncsok beosztása jelentette a legnagyobb kihívást a pilóták számára, hiszen a szabályok szerint csupán hat gumival gazdálkodhatnak az egész hétvége alatt, ezt a másfél garnitúrát kell megfelelő kondícióban tartaniuk.

A pénteki szabadedzésen Somogyi Márk még fék problémával küzdött, a jelentkező műszaki hiba azonban nem engedte kizökkenteni a fiatal pilótát, mert az időmérő edzésen a leggyorsabb kört futotta, így a pole pozícióból vághatott neki az első éles futamnak. Elsőségének azonban nem sokáig örülhetett, hiszen nem sokkal a rajt után az ötödik helyig csúszott vissza, így a második rajtkockából induló Boldizs Bence vette át a vezetést.

Csuti Laci az utolsó helyről kezdte meg a felzárkózást -nem volt ugyanis mért ideje-, nem is akárhogyan, kiegyensúlyozott teljesítménnyel menetelt előre, míg a dobogós második, illetve harmadik helyet adogatták egymásnak Kismarty-Lechner Gáborral. Pár körrel később azonban a vezető helyen autózó Boldizst is maga mögé utasította, csakúgy mint Kismarty-Lechner Gábor. Hat körön keresztül folyt ádáz csata az elsőségért Csuti és Kismarty-Lechner között, de Csuti rutinos versenyzéssel megtudta tartani az első helyét, ezzel a harccal azonban magukra húzták a harmadik pozícióban autózó Boldizs Bencét.

Egészen az utolsó körig volt ez a felállás, viszont Boldizs Bence mindenképpen előrébb akart lépni, megpróbálta Kismartyt megelőzni, a lökdösődésnek az lett az ára, hogy a negyedik helyen álló Somogyi Márk mindkettőjüket megelőzve feljött a második helyre. Nem sokkal a leintés előtt Somogyi Márk és Boldizs Bence is összeért, ezt kihasználva Kismarty visszalépett a harmadik helyre. A maradék pár kanyar már nem tartogatott újabb izgalmakat: Csuti, Somogyi, Kismarty-Lechner a végső befutó.

A nap versenye 2A futamgyőztesnek azonban a verseny után is volt min izgulnia, hiszen pályaelhagyásért két másodperces büntetést kapott, de szerencséjére a hármas kakaskodásnak köszönhetően előnye elegendő volt arra, hogy elsőségét megőrizze.

A nézők véleménye alapján a legizgalmasabb versenynek tartott futam, holnap hasonló küzdelemmel kecsegtet.