Több mint harminc év után először került eladósorba az egyik legritkább Ferrari, a hosszú nevű 365 GTB/4 Daytona Spider, melyből csupán 121 darab készült. Az árverésen a 40. példány szerepel majd, természetesen a semmivel össze nem téveszthető piros színben. Az autó 1983-tól egy család tulajdonában volt, így igazán remek állapotban maradt meg az utókor számára.

A 365-ös Spider, tehát nyitott tetős verziója egy évvel később jelent meg, karosszériájáért természetesen Scaglietti volt felelős. Alaposan át kellett alakítani a zárt változat jellegzetes formájú karosszériáját, de a vízszintesen futó övvonal ellenére harmonikus maradt a fedetlen változat is. A belső változatlan maradt, bézs bőr, a típusra jellemző Daytona ülésekkel és gazdag műszerezettséggel, továbbá a szívmelengető nyitott kulisszás váltóval.

Ez a Ferrari 35 év után keres új tulajdonost 2Ez a Ferrari 35 év után keres új tulajdonost 3

A technika szintén változatlan marad, így ennek a gépházteteje alatt is a Colombo V12-es dolgozik 4,4 liternyi lökettérfogattal, hat Weber karburátorral és bő 350 lóerős teljesítménnyel. Igazi nehézsúlyú sportkocsi és kényelmes gran turismo volt ez a maga idejében. A transaxle elrendezés, független felfüggesztés, hidraulikus fékek mind azt jelzik, hogy nem igazán akadt az utakon ellenfele.

Csupán 58 800 kilométert futott az elmúlt 35 év alatt és a tulajdonosi háttér miatt is tökéletes állapotnak örvend, így valószínűleg hajmeresztő összeget adhat érte a következő gazdája.