Nem először találkozik a Riva és a Fiat 500, csakhogy ezúttal nem az alapmodell bájosan dundi vonalait dobják fel a nemes fabetétek, finom szövetek, hanem az Abarth véres szájú kisragadozóját.

Motorikusan adott a gép: az Abarth 695  ijesztő 180 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal terheli az első kerekeket, az 1045 kilós jószág 6,7 másodperc alatt ugrik 100 km/órára, végsebessége 225 km/óra.

A normál és vászontetős kivitelben egyaránt kínált, korlátozott példányszámban készülő Abarth 695 Rivale akvamarin sávval elválasztott kék-szürke fényezésének színei ugyanúgy a hajógyár klasszikus palettájáról származik, a tenger tónusaiból táplálkozik, mint a krómozott elemek selyemfényű kidolgozása.

Abarth 695 Rivale: Mikroluxus 2
Abarth 695 Rivale: Mikroluxus 3

Ugyanez igaz a beltérre, ahol finom bőrök, szénszálas és mahagóni díszítőelemek várják az utast: nemes fából (vagy karbonból) készül nem csak a műszerfal, de a kormányagy-borítás, a váltógomb és a lábtámasz is.

Igazán különleges tehát a limitált 695 Rivale széria, de még különlegesebb, hogy ebből is készítenek egy még limitáltabb 695 Rivale 175th Anniversary modellt, amely az 1842-ben alapított Riva hajógyár 175. születésnapját ünnepli. Ebből 175-175 darabot készítenek fém-, illetve vászontetővel, kék bőrülések, egyedi anyagok, különleges keréktárcsák teremtenek ünnepi hangulatot.

Abarth 695 Rivale: Mikroluxus 4

Az igényes infotainment rendszer, a szénszálas Akrapovic kipufogóvégek, a Brembo fékek, az egyedi felnik adottak, az Abarth 695 Rivale azonban egészen egyedi opciót is kínál: a limitált szériákból kihagyhatatlan, sorszámozott plakettre akár a hajónk nevét is felírják. Már ha van hajónk.