Ötven szempont szerint értékelhették frissen megvásárolt autójukat azok a tulajdonosok, akiket a kaliforniai központú AutoPacific kérdezett arról, mennyire elégedettek a járművel. A válaszadók 50 szempont szerint rangsorolják a vásárlási döntés, illetve a használat során figyelembe vett értékeket, mint az elégedettség fokmérőit.

A felmérésen tíz kategóriában állítottak sorrendet a személyautók, tizenháromban a pick-upok / SUV-k között. A nyerteseket az alábbi táblázat tartalmazza, de előbb némi összegző statisztika: a huszonhárom díjból nyolcat japán, hetet amerikai márkák nyertek. Koreának és Európának négy-négy jutott. A legtöbb díjat, szám szerint ötöt a Nissan hozta el, a második legjobb a Kia volt három elismeréssel. A Porsche, a Honda és a Ford kettő-kettő díjat kaptak.

Ki nem találod, ki gyártja a legjobb luxusautót 1

A 2008 óta zajló felmérés fénypontja minden évben az Elnöki Különdíj, amely az egész mezőny legeslegjobb egyéni eredményt elérő autójának jár. Idén ezt a Genesis G90, a Hyundai frissen különvált luxus-almárkájának zászlóshajója kapta. Korábban olyan típusok nyerték el a legmagasabb szintű kitüntetést, mint a Cadillac Escalade (2016), a Kia K900 (2015), a Mercedes S-osztály (2014) vagy a Hyundai Sonata (2010).

A Genesisnél egyébként az elmúlt tíz év során egyetlen autó sem kapott magasabb pontszámot.

Ki nem találod, ki gyártja a legjobb luxusautót 2