Általában nem szeretjük a tengerentúli ranglistákat, mert más szempontok alapján, más árképzésű termékeket – sőt, gyakran nálunk teljesen ismeretlen termékeket – értékelnek. Ezúttal azonban kivételt teszünk, mert egyrészt a család az család, és egy ötéves gyereknek hasonlóak az igényei és szükségletei, akárhol él a világon, másrészt mert – ahogy látni fogjuk- ebből adódóan az ajánlott autók többsége mifelénk is elérhető.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 1

Legjobb ökoautó: Chevrolet Bolt
Hét USB-töltőport, wifi-hotspot és 380 kilométeres hatótávolságú elektromos hajtáslánc. Európában Opel Ampera-e néven lesz kapható.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 2

Legjobb megfizethető autó: Kia Soul
Tágas csomagtartója mellett az USA-ban aduásznak számító műholdas rádióvevőt is kínál. Mi inkább vicces, formabontó külsejét említenénk, amivel tinédzser kor alatt mindenkit levesz a lábáról.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 3

Legjobb ferdehátú: Subaru Crosstrek
Nálunk Subaru XV néven árulják, ráadásul nem is annyira ferdehátú, mint crossover, de ne legyünk szőrszálhasogatók: összkerékhajtása komoly biztonsági tartalékot jelent.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 4

Legjobb kompakt szedán: Honda Civic
Az Európában főleg ferdehátúként keresett Civic észak-amerikai vevői inkább a lépcsőshátú karosszériát preferálják, aminek formátumához képest igazán tágas – két sportbabakocsinyi – a raktere.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 5

Legjobb szedán: Hyundai Sonata
Akár három langaléta tini is elfér a hátsó ülésen; a többi erény piacfüggő, de immár a Hyundai is erősen nyomja a kapcsolódási technológiákat.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 6

Legjobb kompakt szabadidőjármű: Honda CR-V és Mazda CX-5
A Honda tágas rakodóhelyeivel, a Mazda gazdag szórakoztató és biztonsági felszereltségével hódít.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 7

Legjobb kombi: Subaru Outback
Európában aligha ez a modell jutna elsőként az eszünkbe, pedig összkerékhajtásával és irgalmatlan helykínálatával igazán érdekes alternatíva – emelt hasmagasság a kalandokért, boxermotor apa kedvéért.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 8

Legjobb buszlimuzin: Chrysler Pacifica
A Voyager utódja hibrid hajtással is kapható, három üléssor, aktív zajcsillapítás fokozza az utazás kényelmét.

Ezek a legjobb családi autók (a világ túlsó felén) 9

Legjobb SUV: Toyota Highlander
Ebben a méretosztályban Európában már nem igazán terem babér családi autóknak, pláne nem V6-os benzinmotorral, de a Toyota Safety Sense biztonsági arzenált a márka kisebb modelljei is kínálják.