A Toyota mini autósiskolát nyit az ezen a hétvégén zajló 2017-es Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon. A vállalat már kiskorukban szeretné megismertetni a gyermekeket a biztonságos közlekedés szabályaival, hogy felnőve felelős és tudatos vezetők válhassanak belőlük.

A gyerekek először egy szimulátoron tanulhatják meg egy autó irányítását, majd átülhetnek a tanulmányautóba, hogy megszerezzék a Toyota által jelképesen kiállított ideiglenes jogosítványt.
Gyerekeket tanít autózni a Toyota 1

A felállított standon a szülők és gyermekeik kipróbálhatják, milyen élményt jelent a Camatte tanulmányautó vezetése. A gyerekek megtudhatják, mit kell megtanulni ahhoz, hogy egyszer majd jogosítványt szerezhessenek, vagyis hogyan kell kezelni egy autó kormánykerekét, gáz- és fékpedálját, milyen forgalmai jelzésekre kell figyelniük a közlekedés során, és a standon belül kialakított pályán mehetnek is néhány kört a járművel.

A Camatte Suliban használt jármű a Camatte-sorozat legújabb tagja, a „Camatte Petta3” lesz. A Petta külső karosszériaelemeire különböző formájú és színű mágneseket lehet tapasztani, hogy minden gyerek egyéni ízlése szerint díszíthesse ki az autóját. Az elektromos hajtású kisautó 3 méter hosszú, 1,2 méter széles.