Cao Fei személyében minden idők legfiatalabb művészét – és a legelső kínai alkotót – kérték fel a BMW kurátorai, hogy készítse el a soron következő, tizennyolcadik BMW Art Cart.

Az 1978-as művésznő fénnyel, virtuális és kiterjesztett valóságot alkalmazva hozta létre alkotását, amely három síkon létezik: a konkrét autó – egy BMW M6 GT3 versenyautó matt fekete szénszálas karosszériával –, egy videoinstalláció, és egy, a videóban rögzített mozdulatsorok nyomán létrehozott, VR alkalmazáson és szemüvegen keresztül megelevenedő, térbeli fény- és színkompozíció alkotja.

Új BMW Art Car: a kézzel foghatatlanság művészete 2

Az alkotás Kína fénysebességgel száguldó fejlődését éppúgy jelképezi, mint az autonóm, ember nélkül működő gépek (járművek) korának közeledését.

A 39 éves művész alkotása a nyár folyamán a BMW sanghaji élményközpontjában megtekinthető, majd az autó rövid időre kilép a szobor létből, hogy részt vegyen a makaói FIA FT világkupán. Aki nem tud elmenni Kínáig, júniusban a svájci Art Basel rendezvény keretében megtekintheti annak virtuális lenyomatát.

Új BMW Art Car: a kézzel foghatatlanság művészete 3