Idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. Ebből az alkalomból úgy döntött a szervezet vezetősége, hogy nívódíjat hoz létre, és adományoz az autós szakma kiválóságainak. Öt kategóriát hirdettek meg, amelyekbe nemcsak márka-, hanem független szervizek, kereskedések is jelölhettek nevezetteket. A beérkezett több száz jelölt közül a legtöbb szavazatot kapottak kerülhettek a kategóriánként háromtagú döntőbe.

A három-három döntős közül egy tizenegy tagú bizottság szavazatai alapján születtek meg a győztesek. A biztottság tagjai közül három a GÉMOSZ elnökségét, nyolc viszont olyan független szervezeteket képviselt, mint például a Magyar Biztosítók Szövetsége vagy a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.

A bizottság tagjainak titkos szavazatai alapján, a Márkekereskedői Nívódíjat a 13 márka kereskedői teendőit és 14 márka szervizelését ellátó Duna Autó Zrt. nyerte. A Márkaszerviz Nívódíjat az Autó Mirai Kft (Mazda, Hyundai, Kia), a Fiatal Márkakereskedői díjat a kecskeméti Juhász Péter (Audi, Seat, Skoda, VW, Weltauto) kapta. Életművéért – többek között a Volkswagen márka hazai bevezetéséért és a Porsche Hungaria létrehozásában végzett tevékenységéért – Krénusz Ferenc vehette át a GÉMOSZ nívódíját. A Szakmáért végzett munkájáért a Porsche Hungária Kft. vezérigazgatója, Eppel János kapott nívódíjat az idén tizenötéves GÉMOSZ-tól.