A birminghami (Nagy-Britannia) székhelyű Midland Automobile Club (MAC) 1901. január 11-én, még Viktória királynő uralkodása idején jött létre, így alighanem a világ legrégebbi, megszakítások nélkül működő autós sportklubja. Négy évvel később, 1905-ben rendezték meg először a Shelsley Walsh hegyi felfutó versenyt, ahogy az azóta eltelt 112 év mindegyikében is tették. Ha nem is hallottunk tehát róluk eddig, a MAC és a Shelsley Walsh az automobil történetének fontos szereplői.

Új női rekord születhet a világ legrégebbi autóversenyén 1

A felfutó verseny 1926-os és ’27-es kiadásában egy bizonyos Miss May Cunliffe új női rekordot állított fel 3,0 literes Bentley-je volánja mögött. Most, a győztes futam 90. évfordulóján egy brit autós újságírónő, Vicky Parrott egy Bentley Bentayga nyergében pattant, hogy megdöntse az egykori csúcsot.

A Bentayga részvételét az teszi életszerűvé, hogy a szervezők idén számos új géposztályt – elektromos, autonóm, szabadidőjármű, kombi és hipersportkocsi – hoztak létre, így olyanok is részt vehetnek a futamon, akik korábban esélytelenek lettek volna.